BibTex RIS Cite

Biogenic Amines in Wine (Turkish with English Abstract)

Year 2002, Volume: 27 Issue: 2, - , 01.04.2002

Abstract

Biogenic amines in wine occur from free amino acids depending on the bacterial activity. Biogenic amines which have lots of function in life activities, cause undesirable effects in organisms when they are consumed excessive amount. It had been thought that biogenic amines present in foods like cheese, fish and meat but according to research results, they also determined in fermented beverages like wine and beer. The aim of this article is to explain biogenic amin formation in wines, and inhibition factors. 

Şarapta Biyojen Aminler

Year 2002, Volume: 27 Issue: 2, - , 01.04.2002

Abstract

Şarapta biyojen aminler, bakteriyel aktivite sonucu serbest aminoasitlerden meydana gelmektedir. Yaşamsal faaliyetlerde pek çok fonksiyona sahip olan biyojen aminler yüksek miktarda alındığında, organizmada istenmeyen etkilere sebep olmaktadır. Biyojen aminlerin uzun yıllar peynir, balık ve et gibi gıdalarda bulundukları düşünülmüş, ancak yapılan araştırmalarda şarap ve bira gibi fermente içeceklerde de bulunduğu ortaya konulmuştur. Bu derlemede şarapta biyojen aminlerin oluşumu ve sınırlayıcı faktörler üzerinde durulacaktır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ozan Gürbüz

Publication Date April 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 27 Issue: 2

Cite

APA Gürbüz, O. . (2002). Şarapta Biyojen Aminler. Gıda, 27(2).
AMA Gürbüz O. Şarapta Biyojen Aminler. The Journal of Food. April 2002;27(2).
Chicago Gürbüz, Ozan. “Şarapta Biyojen Aminler”. Gıda 27, no. 2 (April 2002).
EndNote Gürbüz O (April 1, 2002) Şarapta Biyojen Aminler. Gıda 27 2
IEEE O. . Gürbüz, “Şarapta Biyojen Aminler”, The Journal of Food, vol. 27, no. 2, 2002.
ISNAD Gürbüz, Ozan. “Şarapta Biyojen Aminler”. Gıda 27/2 (April 2002).
JAMA Gürbüz O. Şarapta Biyojen Aminler. The Journal of Food. 2002;27.
MLA Gürbüz, Ozan. “Şarapta Biyojen Aminler”. Gıda, vol. 27, no. 2, 2002.
Vancouver Gürbüz O. Şarapta Biyojen Aminler. The Journal of Food. 2002;27(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/