BibTex RIS Cite

Bir Yaşındayız!

Year 2009, Volume: 31 Issue: 4, 339 - , 27.11.2009

Abstract

"Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi" adıyla, büyük gayretlerle basılı olarak çıkartılmaya başlamış olan dergimiz bir süre için çevrimiçi olarak yayın hayatını sürdürmüştü. Diğer tıp dergilerinin de yaşadığı olumsuz süreçlere bağlı olarak Türk Tıp Dizininden Dergimizin düşmüş olması nedeniyle 2009 yılı başında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergi geleneğimizi yaşatmak ve bir daha benzer sıkıntılara düşmemek için Dergimizin yeniden yapılandırılması uygun bulundu. Öncelikle Türkçe ve İngilizce olarak çevrimiçi yayımlanmasına ve isminin yenilenmesine karar verildi. Dergimizin yeni ismi "Cumhuriyet Tıp Dergisi" oldu ve Açık Dergi Sistemi programından yararlanarak çevrimiçi olarak 2009 yılı başından itibaren yılda dört sayı olarak yayın hayatına yeniden başladı. Derginin işleyişi ve editöryal yapılanmasındaki değişiklikler, Derginin daha dinamik olmasını sağladı. Bu yeni yapılanma, Dergimizin kolayca ulaşılabilir olmasını da beraberinde getirdi. Cumhuriyet Tıp Dergisi üniversitemiz ve diğer kurumlardaki araştırmacıların desteği ve takdiri ile değerlendirmeye başvuran yazı sayısı olarak gelecek birkaç sayısı basabilecek düzeyde ilgi topladı. Dergimize gösterilen ilgi, zaman içinde nitelik olarak daha iyi olacağımız konusunda ümit vermektedir.

Cumhuriyet Tıp Dergisi bu sayının basılması ile bir yılını tamamladı. Geçmişten gelen tecrübeler ve yapılan hatalardan alınan dersler Dergimizin iyi bir altyapıya ve sisteme kavuşmasında yardımcı olarak ulusal ve uluslararası veritabanlarında yer alma konusundaki hedeflerin gerçekleştirilebileceği yönünde büyük umut vermektedir.

Bilim insanlarımızdan beklentimiz, Dergimizi güçlendirecek ve tanıtacak girişimlerde bulunmalarıdır. Güçlü bir bilimsel dergi, akademik gücü de beraberinde getirecektir. Bugüne kadarki desteğinizle bir yaşındayız. Dergimizin Pubmed ve Science Citation Index Expanded gibi veritabanlarında yer alma hedefine hep birlikte ulaşacağız. Dergimizin yeniden doğmasını sağlayan ve Editör olarak görevlendirerek bizleri onurlandıran Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şencan'a ve Derginin yayımlanmasında değerli katkıları olan Dekanlık personeline ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne yardımları için şükranlarımı sunarım. Yazar, danışman ve okuyucu olarak Dergimizin gelişiminde büyük emeği olan herkese kendim ve Cumhuriyet Tıp Dergisi Editöryal Kurulu adına teşekkür ve saygılarımı sunarım.

Prof. Dr. Mübeccel Arslan

Cumhuriyet Tıp Dergisi Editörü

Bir Yaşındayız

Year 2009, Volume: 31 Issue: 4, 339 - , 27.11.2009

Abstract

Bilim insanlarımızdan beklentimiz, Dergimizi güçlendirecek ve tanıtacak girişimlerde bulunmalarıdır. Güçlü bir bilimsel dergi, akademik gücü de beraberinde getirecektir. Bugüne kadarki desteğinizle bir yaşındayız. Dergimizin Pubmed ve Science Citation Index Expanded gibi veritabanlarında yer alma hedefine hep birlikte ulaşacağız

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section Editorial
Authors

Mubeccel Arslan

Publication Date November 27, 2009
Published in Issue Year 2009Volume: 31 Issue: 4

Cite

AMA Arslan M. Bir Yaşındayız!. CMJ. December 2009;31(4):339.