Editöre Mektup
BibTex RIS Kaynak Göster

Why should we be careful while drinking green tea?

Yıl 2023, Cilt: 48 Sayı: 3, 1196 - 1197, 30.09.2023
https://doi.org/10.17826/cumj.1311590

Öz

Green tea is a widely consumed beverage renowned for its numerous positive health effects. However, it is crucial to be cognizant of certain considerations, as excessive consumption can result in adverse outcomes. Green tea offers numerous health benefits; however, certain considerations should be taken into account. Therefore, it is essential for individuals to tailor their green tea consumption based on their specific health status and requirements.

Destekleyen Kurum

-

Proje Numarası

-

Kaynakça

  • Cabrera C, Artacho R, Giménez R. Beneficial effects of green tea—a review. J Am Coll Nutr. 2006;25:79-99.
  • Jin X, Zheng RH, Li YM. Green tea consumption and liver disease: a systematic review. Liver Int. 2008;28:990-6.
  • National Institutes of Health. Green tea. National Center for Complementary and Integrative Health. https://www.nccih.nih.gov/health/green-tea (accessed June 2023).
  • Wang H, Provan GJ, Helliwell K. Tea flavonoids: their functions, utilization, and analysis. Trends Food Sci Technol. 2000;11:152-60.
  • Fan FS. Iron deficiency anemia due to excessive green tea drinking. Clin Case Rep. 2016;4:1053-6.

Yeşil çay içerken neden dikkatli olmalıyız?

Yıl 2023, Cilt: 48 Sayı: 3, 1196 - 1197, 30.09.2023
https://doi.org/10.17826/cumj.1311590

Öz

Yeşil çay, sağlık üzerindeki sayısız olumlu etkisiyle tanınan ve yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Bununla birlikte, aşırı tüketimi olumsuz sonuçlara yol açabileceğinden, bazı hususların farkında olmak çok önemlidir. Yeşil çay sağlığa sayısız fayda sağlar; ancak bazı hususlar dikkate alınmalıdır. Bu nedenle, bireylerin yeşil çay tüketimlerini kendi sağlık durumlarına ve gereksinimlerine göre uyarlamaları önemlidir.

Proje Numarası

-

Kaynakça

  • Cabrera C, Artacho R, Giménez R. Beneficial effects of green tea—a review. J Am Coll Nutr. 2006;25:79-99.
  • Jin X, Zheng RH, Li YM. Green tea consumption and liver disease: a systematic review. Liver Int. 2008;28:990-6.
  • National Institutes of Health. Green tea. National Center for Complementary and Integrative Health. https://www.nccih.nih.gov/health/green-tea (accessed June 2023).
  • Wang H, Provan GJ, Helliwell K. Tea flavonoids: their functions, utilization, and analysis. Trends Food Sci Technol. 2000;11:152-60.
  • Fan FS. Iron deficiency anemia due to excessive green tea drinking. Clin Case Rep. 2016;4:1053-6.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Klinik Tıp Bilimleri (Diğer)
Bölüm Editöre Mektup
Yazarlar

İzzet Fidancı 0000-0001-9848-8697

Proje Numarası -
Erken Görünüm Tarihi 27 Eylül 2023
Yayımlanma Tarihi 30 Eylül 2023
Kabul Tarihi 13 Ağustos 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 48 Sayı: 3

Kaynak Göster

MLA Fidancı, İzzet. “Why Should We Be Careful While Drinking Green Tea?”. Cukurova Medical Journal, c. 48, sy. 3, 2023, ss. 1196-7, doi:10.17826/cumj.1311590.