Yazım Kuralları

Yazılar bir Microsoft Word™ dosyasında (sürüm 7.0 ve üstü), her iki tarafta 2,5 cm boşluk bırakılarak ve 12 punto Cambria yazı tipinde yazılmalıdır. "Uluslararası Birimler Sistemi" (SI) kullanılmalıdır. Tablo ve grafikler metin içinde belirtilmelidir. Özetlerde ve metinde kısaltmalar (önce kısaca yazılmalı, daha sonra parantez içinde açıklanmalıdır) kullanılabilir.

Çalışma daha önce bilimsel bir konferansta sunulmuşsa, konferansın adı, tarihi ve yeri belirtilmelidir.

Muhtemel iki hakemin adları, adresleri ve e-posta adresleri makale ile birlikte gönderilmelidir. Editör, önerilen incelemelerin makalede kullanılıp kullanılmayacağına karar verme hakkını saklı tutar.

Başlıklar, makalelerin kategorisi, kurum adları; yazarın adı, adresi, telefon numarası, faks numarası ve e-posta adresi ilk sayfada yer almalıdır.

Bilimsel makalelerin özet bölümünden sonra Index Medicus "Medical Subject Headings" formatında en az üç anahtar kelime verilmelidir.

Özetler
Tüm makaleler hem İngilizce hem de Türkçe özet içermelidir. Kelime sayısı 250'yi geçmemeli, anahtar kelime sayısı 3-6 arasında olmalıdır.

Araştırma makaleleri

Özetler 250 kelimeyi geçmemeli ve aşağıdaki şekilde yapılandırılmalıdır:

Arka fon
Malzeme ve yöntem
Sonuç
Çözüm
Ana metin, özet, kaynakça, tablo ve şekil başlıkları hariç 3.000 kelimeyi geçmemelidir. Kaynak sayısı 50'yi geçmemelidir.

Araştırma makaleleri aşağıdaki bölümleri içermelidir:
Başlık ve özet
anahtar kelimeler
giriiş
Malzeme ve yöntem
Sonuç
Tartışma
Çözüm
Referanslar
Tablolar, resimler ve şekiller

Derleme makaleleri
Davet üzerine yazılan derleme makalelerinde, konuyla ilgili herhangi bir yeni gelişme, yazarın deneyimi ile ele alınmalıdır. 250 kelimeyi geçmeyecek şekilde yapılandırılmış kısa, açıklayıcı Türkçe ve İngilizce özetler bulunmalıdır. Derleme makaleleri ana metin için (özet, kaynakça, tablo ve şekil başlıkları hariç) 5.000 kelimeyi geçmemelidir. Yazar sayısı beşi ve referans sayısı 100'ü geçmemelidir .

Olgu Sunumları
Özet kısa, açıklayıcı, yapılandırılmamış olmalı ve 250 kelimeyi geçmemelidir. Vaka raporları aşağıdaki bölümleri içermelidir:
Başlık
Özet (vakanın yayına neden önerildiği açıkça belirtilmelidir)
anahtar kelimeler
Giriiş; Tanım, Amaç
Vaka raporu
Tartışma
Referanslar
Tablolar ve şekiller
Vaka raporları 1.200 kelimeyi geçmemelidir (referanslar, tablolar ve şekil başlıkları hariç). Olgu sunumları en fazla 5 yazar tarafından sunulabilir ve en fazla 10 kaynak ve 5 şekil veya tablo içermelidir